Kenevir (Esrar)'den Neler Üretilebilir ? Kenevir Endüstrisi

Kenevir lifi, tohum ve yağ birçok üründe kullanılabilir . 
Gıda Ürünleri
  • Kenevir suyu = Gerekli tüm spektrumunu içeren besin ve yüksek miktarlarda ek yarar ve  Kannabidiol asit  yasal endüstriyel kenevir bitkisinin olgun izni ve tomurcuk halinde bulunduğu gibi, (CBDA). Kanabidiol asit,  vücudunuzun  detoksifikasyonuna  yardımcı olan , sağlıklı dengeyi geri yükleyen ve genellikle refahınızı iyileştiren güçlü bir  antioksidandır .

  • Kenevir sütü = Kenevir sütü, kenevir bitkisi Cannabis sativa'nın tohumları ile karıştırılarak yapılır .Bu bitki aynı zamanda esrar üretmek için kullanılır. Bununla birlikte kenevir sütü ve kenevir tohumlarından yapılan diğer ürünler esrar gibi zihin değiştirici etkilere neden olmaz ve sadece az miktarda psikoaktif bileşik tetrahidrokanabinol (THC) içerir . Kenevir sütünün topraksı, cevizli bir tadı ve kremsi bir kıvamı vardır. İnek sütünün yerine, örneğin smoothies, kahve ve gevreklerde kullanılabilir.Kenevir sütü sadece tohumlardan ve sudan yapılabilirken, birçok ticari çeşide tatlandırıcılar, tuz veya koyulaştırıcılar da içerir.Bitki bazlı sütteki artan popülariteye bağlı olarak , kenevir sütü çoğu marketlerde ve çevrimiçi olarak bulunabilir. Evde de yapabilirsiniz.

  • Kenevir proteini= Kenevir proteini, besleyici kenevir tohumlarının toz haline getirilmesinin ürünüdür. Tohumlar, iyi bir esansiyel yağ asitleri, amino asitler, protein ve lif dengesi içerdiklerinden süper yiyecek olarak kabul edilir. Tohumun öğütülmesi, porsiyon başına ortalama 15 gram protein vaat eden yüksek lifli bir protein takviyesi elde edersiniz - bu, mevcut en yüksek vegan basit protein kaynağıdır! Kenevir hem veganlar için ve bunun için harika bir alternatiftir. Özellikle laktoz intoleransı olan veya peynir altı suyu proteini sindirmekte zorlananlar için günlük protein alımınızı arttırmanın harika bir yoludur. Bir sonraki egzersiz için kaslarınızın iyileşmesine yardımcı olmak için bir kenevir proteini porsiyonu garanti edilir!

  • Maltos - Esrar = 19. yüzyılın sonlarında, 20. yüzyılın başlarında ortaya çıkan sedatif özelliklere sahip , İsveç kenevir tohumu bazlı malt içeceği "yiyecek ilacı" idi.  Ürün, İsveç, Danimarka ve Norveç’te yaygın olarak bulunabiliyordu,  ve Amerikan yayınlarında tanıtıldı ve yorumlandı. Philadelphia'da basılmış bir 1899 farmasötik referans kitabı ürünü tanımladı: "İlk tuzlu su, daha sonra tatlı ve sonra akri ve acı bir tada sahip sarımsı beyaz bir toz formundaki İsveçli bir besin". 


İnşaat ve malzemeler
  • Elyaf takviyeli plastik 
  • Hempcrete
  • Üstüpü
tıp
  • Esrar (ilaç)
  • CBG yağı
  • Tıbbi esrar
Ham lif
  • Kenevir lifi
Ham yağ
  • Kenevir yağı
    • Biyodizelde kullanılabilir
Diğer
  • Kenevir tohumu
  • Kenevir takı
  • Kağıt 

Comments